(Általános tájékoztató! Lásd jognyilatkozat.)

Miniimplantátum fogsorokhoz
Az IMTEC Sendax MDI rendszer: a tartós protézisrögzítő.
Mindössze egy kezelés
Kedvező ár és azonnali terhelhetőség
Stabilan ülő fogsor: nem billeg, nem csúszik el
Nincs szükség új protézisre
Egyszerű ápolás
Nem szükséges ragasztó
A gumigyűrű-rendszer meggátolja a nyomáshelyek kialakulását.
Végre nyugodtan beszélhet, mosolyoghat, eheti kedvenc ételeit és kedvére sportolhat.
Egy jobb életminőség
Képzelje el, hogy reggel elmegy fogorvosához, alsó protézis esetén mindössze két óra alatt (természetesen előzetes időpont egyeztetését követően) beépítik Önnek a mini implantátumokat, ebédre pedig már újra kedvenc fogását fogyaszthatja. Kedvére és fesztelenül beszélhet, nevethet ismerőseivel, nyugodtabban élvezheti az élet szépségeit. Még sportolás közben is érezheti, hogy fogorvosa végre erősen rögzítette a protézist. Nem billeg, nem csúszik el. Lehetetlen? Egyáltalán nem!
MDI® Mini Dental Implant rendszer
A fogatlan állcsontra készült kivehető fogsorok használat közben gyakran elmozdulnak, elemelkednek nem kis nehézséget okozva ezzel evés vagy beszélgetés közben viselőjüknek.
A fogsorok rögzítése az IMTEC cég (USA) által gyártott mini implantátummal életminőségi változást hozhat számukra.

Az MDI rendszer egy egyszerű, minimális beavatkozást igénylő, azonnal terhelhető és költséghatékony megoldás a kivehető fogsorok tartós rögzítésére. Tartós rögzítést biztosít akkor is, amikor a csont gerincvastagsága hagyományos implantátumokkal ezt nem tenné lehetővé. Átmérője 1,8 mm és Grade 5 titán ötvözetből készül amely kb. 62X -szer erősebb a tiszta titánnál. Az MDI behelyezése az ínyen keresztül történik, nincs szükség az íny felnyitására, majd összevarrására.

A rendszerhez tartozik még egy rögzítőelem egy O-gyűrűvel, mely a páciensek fogpótlásának alaplemezébe van beépítve. Az implantátumok feje egy gömbhöz hasonlít, a rögzítőelem pedig úgy működik, mint egy perselytok. Amint a fogpótlás a megfelelő helyre kerül, a gömbretenciós fej bepattan az O-gyűrű házába, ami a fogpótlás előre meghatározott erősségű rögzülését biztosítja. A behelyezést követően a fogpótlás a páciens nyálkahártyájára támaszkodik. A rögzítőelemek engednek bizonyos mértékű vertikális elmozdulást, azonban ellenállnak az elemelő-erőknek.

Ha tehát a kivehető fogpótlások rögzülését kívánjuk fokozni, ez a minimál invazív technika tűnik a választandó megoldásnak.

Nem kell hónapokat várni az implantátum csontosodásra, a beavatkozás után a legtöbb esetben azonnal terhelhető, így a páciens stabil fogsorral távozhat a rendelőből. Ez az eljárás jóval kevesebb traumával jár a beteg számára, a hosszútávú siker aránya pedig megegyezik a hagyományos implantátumokéval. Az MDI rendszer az első és egyetlen, amely tartós alkalmazásra minden európai és amerikai minősítéssel rendelkezik és világszerte közel 500 000 darab kerül beültetésre belőle évente.
Forradalmi lépés a fogászatban
A fogászat beültetési módszerei az utóbbi években óriási fejlődésen mentek keresztül. Emberek százezrei nyerték vissza önbizalmukat és mosolyukat a mind igényesebb anyagok, a megbízhatóbb rendszerek és az egyre kisebb implantátumok használatának köszönhetően. Az IMTEC Sendax Mini Dental Implant (MDI) mini fogimplantátum rendszer 1,8 mm-től kezdődő átmérővel egy további mérföldkő a mini fogimplantátumok fejlődéstörténetében. Olyan pácienseknek is megfelelő, akik nem viselik el a hagyományos beültetési operációt, vagy akiknek az állcsontja nem bírja el a nagyobb implantátummal járó megterhelést.
Hogyan működik az IMTEC Sendax MDI-rendszer?
A Sendax MDI rendszer fő alkotóeleme egy mini titán implantátum, amely egy fog gyökeréhez hasonlít. A fogpótlás rögzítéséről a protézisbe beépített gumigyűrűk gondoskodnak, melyek az implantátum másik, gömbformájú végére pattannak rá. Ez a gumigyűrű-rendszer biztosítja azt, hogy a műfogsor biztosan üljön és, mint egy lengéscsillapító, csökkentse az állcsontra gyakorolt nyomást.

Hogyan helyezik be az MDI-implantátumot?
Az implantátum behelyezését a fogorvos egyetlen kezelés alatt végzi el, normál helyi érzéstelenítés mellett. Az MDI implantátumot speciális, hajszálpontos technológiával és minimális beavatkozással fúrja be az állcsontba. Ez felettébb kíméletes, csupán minimális sebképződéssel járó beültetési eljárás feleslegessé teszi a hónapokig tartó gyógyulási fázist.
Nincs többé protézisprobléma!
Vége a billegő fogsornak, amely még a legjobb pillanatokban is elronthatja örömünket, legyen szó akár evésről, beszélgetésről vagy sportolásról.

Az IMTEC mini fogimplantátum segítségével akár 2 óra alatt elérhető, hogy az Ön alsó fogsora tartósan és biztosan üljön. Optimális esetben a Sendax MDI rendszerrel nemcsak megtarthatja régi, jól bevált fogsorát, de a mini implantátumokat akár már közvetlenül a kezelést követően terhelheti. Teheti mindezt a legnagyobb biztonság érzésével és egy ragyogó mosollyal.
Ápolás
Helyes tisztítással és ápolással meghosszabbítható az implantátum élettartama. Az ACCESS-fogkefével egyszerű a tisztítás. Ezt a fogkefét kifejezetten implantátumok tisztításához fejlesztették ki. Ezen túlmenően még kiválóan serkenti és masszírozza is a fogínyt.
Mint a fogmosás

Az ACCESS fogkefével úgy tisztíthatjuk az implantátum fejeket (gömbfejeket), mintha csak saját fogainkat tisztítanánk. Így megelőzhető a fogínygyulladás, fenntartható a működőképesség és meghosszabbodik az implantátum élettartama. Szájzuhany és elektromos fogkefe is használható az implantátum és a protézis tisztításához. Ezeket kiegészítve, a szokásos 3%-os hidrogénperoxid-oldattal is fertőtleníthetjük a protézis belső oldalát, az implantátum felületét és a fogíny szélét.
A műfogsor egyszerű használata
A műfogsor behelyezéséhez fogjuk meg azt két kézzel és vezessük be a szájüregbe. Csak arra kell ügyelni, hogy a protézisben lévő foglalatok gumigyűrűi közvetlenül a gömbfejek fölé kerüljenek. Ezt követően óvatosan, de egyenletes nyomással a protézist mindkét oldalon nyomjuk rá az állcsontra. Érezni fogja, ahogy a gumigyűrűk finoman az implantátum fejekre csúsznak, majd érezhetően a helyükre pattannak. A protézis kivételéhez mindkét hüvelykujjunkat tegyük a protézis pereme alá és a két oldalon egyenletesen nyomjuk felfelé. Ebben a nyelvünkkel is segíthetünk.