Megjelenésünket, ápoltságunkat nagymértékben meghatározza arcunk és befolyásolja mosolyunk. A jó
Megjelenés fontos része a mosoly mögött rejlő fogsorunk. Az egészséges fogazat egyrészt ép vagy
Esztétikusan helyreállított fogakat jelent, másrészt napjainkban egyre inkább előtérbe kerülnek a fiatalos külsőt kölcsönző hófehér fogak.
Az USA-ban már több évtizede alkalmazzák sikeresen a különféle fogfehérítési eljárásokat. Az utóbbi
Években hazánkban is megnövekedett az igény a világosabb fogak és ezáltal egy szebb mosoly iránt, amelyek hozzásegíthetnek minket, hogy magabiztosabbá váljunk társas és társadalmi kapcsolatainkban.
A jó megjelenés fontos része a mosoly mögül előtűnő fehér fogsor. Az utóbbi időben egyre többen érdeklődnek a különböző fogfehérítő eljárások iránt, hiszen a fehér fogak nem csupán fiatalos külsőt, de ápolt és egészséges benyomást is kölcsönöznek.
A fogak elszíneződését okozhatják egyes gyógyszerek, dohányfüst, kávé, tea, de valamennyi intenzív színű étel vagy vörösbor is. Szürkés árnyalatot okozhatnak az elöregedett tömések, illetve a gyökérkezelés utáni fog sem marad olyan fehér, mint korábban. A fehérítő módszerekben közös, hogy hatóanyaguk behatol a fogak anyagába és onnan oldja ki a színező anyagokat.
A legegyszerűbb ezek közül a fehérítő fogkrémek használata, amelyedben a “dörzsölő rendszert” olyan technológiával dolgozzák át, amitől a dörzsölés nagyobb hatásfokú, aktívabb lesz. Ahol azonban a fogkrém már nem használ, ott fogorvosi segítséggel otthon vagy a rendelőben végzett kezelés jelent megoldást.
Ha a rendelőben történik a fogak fehérítése, a különbség az, hogy töményebb a fogfehérítő gél koncentrációja. Az anyagot gondos izolálás után a fogorvos viszi fel a fogakra és hő vagy fény segítségével aktiválja. A módszer előnye, hogy gyorsan, mintegy fél-egy óra alatt elérhető a kívánt fehéredés és nem kell éjszakánként sínt hordani.

fehérítésA kezelés után a fogak színében 5-14 árnyaltnyi javulás figyelhető meg. Az eredmény 30%-kal jobb, mint az otthoni használatra alkalmas fehérítő esetében. Ez a módszer ma elismerten a leghatásosabb fogfehérítő eljárás, amely mellékhatások nélkül, a fogzománc kímélésével nyújtja a lehető legjobb eredményt. Az elért fogszín 1-3 évig látható, tartóssága erősen függ a páciens életstílusától.